Franse les

Ons Vakantiefrans is best op orde, we redden ons er al jaren uitstekend mee. Maar onroerend goed kopen en een bedrijf beginnen in Frankrijk? Daar is behoorlijk wat meer voor nodig.

Op het gebied van het onroerend goed smokkelen we een beetje: onze makelaars in Frankrijk spreken uitstekend Engels. Dat één van de 2 een Britse is, helpt daar vast aan mee.

More...

Duolingo

Afgelopen winter zijn we begonnen met een cursus Frans op duolingo.com. Het linkje dat ik je hier heb gegeven, is van de Engelse variant van de site en dat heeft een reden. De site is gemaakt voor Engelstaligen, het aanbod van vreemde talen die je vanuit het Engels kunt leren is daardoor het grootst.

Ter vergelijking: vanuit het Nederlands kun je maar één vreemde taal leren: Engels.

Terug naar het gebruik van duolingo: het principe is echt super en ... helemaal GRATIS!
Je maakt een account aan en kiest de taal (of talen, want meer kan ook) die je wilt leren. De lessen kun je volgen op je PC, op je tablet, op je telefoon, wat jij wilt. En wanneer jij wilt: je voortgang wordt netjes bijgehouden.

We zijn dus begonnen met Frans (en twijfelen nog tussen Iers en een Scandinavische taal), maar voor waar we nu mee te maken krijgen is het niet genoeg. Op zoek naar iets 'zwaarders', op zoek naar Franse les!

Conversatieles Frans

Een deel van ons huidige Frans bestaat uit handgebaren, gelaatsuitdrukkingen en geluiden. Net zoals bij de Fransen zelf, dus. 😉 Helaas heb je daar helemaal niks aan tijdens een telefoongesprek ...

Schrijven is sowieso een verhaal apart, maar daarbij hebben we tijd om hulpmiddelen in te zetten. Hulpmiddelen zoals een woordenboek en de uitgebreide kennis van de Franse taal van Grote Zus.

Onze spreekvaardigheid, met gebruik van zoveel mogelijk woorden, is dus onze eerste prioriteit.

Ons Grote Avontuur is al een tijdje bezig en al vanaf het begin verzamel ik allerlei informatie (lang leve Evernote!)
Toen ik op Facebook C'est dans la poche tegenkwam, ben ik haar dan ook gelijk gaan volgen. Leuke pagina en lekker praktisch dichtbij (Gouda). Het lag dus voor de hand dat we als eerste met haar contact zouden opnemen. Zo gezegd, zo gedaan.

Fred heeft in het recente verleden een cursus gevolgd bij Alliance Française, maar mijn laatste Franse les dateert uit 4 VWO. De kans is daardoor aanienlijk dat we in verschillende groepen terecht zouden komen. Da's ook weer niet praktisch, dus kiezen we voor privé-les.

Om onze aanstaande lerares Julie toch een idee te geven van waar ze mee moet werken, hebben we een test gekregen. "Een moeilijke test", heeft ze ons al gewaarschuwd. Dat is waarschijnlijk de reden dat de test nog onaangeroerd in de mailbox staat. 😉 Maar aanstaande week moeten we er van onszelf aan geloven - spannend!!

Hoe is jouw Franse taalvaardigheid? Heb je tips voor ons hoe we de onze zo snel mogelijk 'au norme' krijgen?
Je kunt jouw reactie hieronder neerzetten, leuk!

Sharing is caring
Renée

About the Author

Renée

Een kort verhaaltje over mezelf

Follow Renée:

Leave a Comment:

All fields with “*” are required
Ron Capriles

Hi Renée, destijds is het mij snel gelukt om conversatie Frans onder knie te krijgen door elke dag naar het nieuws te luisteren en kijken. Verder luister ik in de auto naar een zender die culture heet. Op deze zender discuseren ze urenlang en 9 op de 10 keer op hoog niveau dus ook geen risico verkeerde dingen te leren. Verder hielpen mij simpele kinderboeken enorm.
Grtjs
Ron

    Renée

    We gaan ‘ns kijken of we die radiozender hier ook kunnen krijgen. En anders zoeken we iets soortgelijks op. Kan niet te moeilijk zijn, want Fransen horen zichzelf graag praten – in ieder geval op de radio. 😉

    Kinderboeken, daar hadden we nog niet aan gedacht! We kopen wel altijd een supersimpel puzzelboekje (woordzoekers), waarbij we dan alle woorden opzoeken die we tegenkomen. Niet dat we ze onthouden, maar dan hebben we ze maar (weer) een keertje langs zien komen.

    Goeie tips Ron, dankjewel!!

Leave a Comment:

All fields with “*” are required