Waar zijn we in vredesnaam aan begonnen??

Fred en ik kennen elkaar sinds 1996. Echt op vakantie, dat kwam er de eerste jaren niet zo van. De band waar Fred in speelde (en nog speelt), Mooie Meneren, had per jaar namelijk maar liefst 2 weken vakantie. Dat wil zeggen: de eerste week begon op maandag, de 2e week eindigde op vrijdagmiddag. Ja, ze speelden toen vaak, de Mannen.

Eind 1998 hadden we een 'stevige persoonlijke tegenslag' en dezelfde dag kregen we bericht dat de band op z'n gat lag. (Rustig maar, 't is weer helemaal in orde gekomen.)
In december vertelde m'n moeder ons dat ze kanker had, in juni 1999 zijn we getrouwd en 3 weken later hebben we m'n moeder begraven. Het was een heftige tijd.

More...

​Mijn moeder was niet rijk, maar kon ongelooflijk goed met geld omgaan. We kregen dus geen gigantische erfenis, maar er was genoeg voor m'n twee zussen, m'n broer en mij om er net wat ruimer bij te zitten. En omdat het voor iedereen een zware tijd was geweest, stelde Grote Zus begin 2000 voor dat we die zomer met z'n allen een paar weekjes op vakantie zouden gaan naar Frankrijk.

Eigenlijk heeft m'n moeder die vakantie betaald, want met 'haar' extraatje hebben we, per zus + Lief, een camper van 7 meter gehuurd; 3 stuks dus. M'n broer reisde met z'n motor, slapen deed 'ie in een klein tentje.

Een hernieuwde kennismaking met Frankrijk

Fred en ik waren los van elkaar vaker in Frankrijk geweest, maar dat was al jaren geleden. Aangezien dit geen reisblog is, zal ik je de meeste bijzonderheden van deze reis besparen. Om een lang verhaal kort te maken: het was de eerste keer dat we samen in Frankrijk waren en het was allesbehalve de laatste keer!

Geen ontsnapping mogelijk

In het volgende blog kun je lezen hoe één streek in het bijzonder ons hart gewonnen heeft. Het zaadje was geplant, ook al ontkiemde plan 1 pas in de loop van de winter van 2000.

Omdat wij door de jaren heen zijn veranderd, omdat sommige dingen wat tegenzaten en omdat het universum het soms gewoon net wat beter weet, zijn er plannen gekomen en gegaan.

Ieder plan is eigenlijk een etappe geweest van ons Grote Avontuur. We hebben ze allemaal een eigen blogcategorie gegeven: lekker overzichtelijk.

Inmiddels zijn we - schrik niet - bij plan 5: de etappe van ons Grote Avontuur die moet leiden naar onze Franse  eindbestemming. De eerste 4 etappes reisden we voornamelijk met z'n tweetjes, maar met jou erbij zal deze een stuk minder 'eenzaam' verlopen. Gezellig en leuk dat je meegaat! 🙂

Ken jij mensen die een korter of langer stuk mee willen op avontuur? Deel dit blog dan met ze via één van de knoppen hieronder.


Sharing is caring
Renée

About the Author

Renée

Een kort verhaaltje over mezelf

Follow Renée:

Leave a Comment:

All fields with “*” are required

Leave a Comment:

All fields with “*” are required